Da li je Hristos Božanske prirode na zemlji?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.263
Ali nije sa žrtvom.

Ti ne znas sta pises, odnosi se na zrtvu, jer Isus je izveo coveka iz ropstva grehu, i to je odmor koji nam on daje! Svaki koji cini greh je rob grehu, kaze Isus i ako vas Sin oslobodi zaista cete biti slobodni. To je rekao farisejima, kada su rekli "mi nikada nismo robovali". Ostalo sto si napisao su sve besmislice!

Što onda ne piše Isus subota naša?

Pise - "hodite k meni svi umorni i natovareni i ja cu vas odmoriti"! Ti ne znas sta pises, ponavljas jedno isto, nisi ni citao sta sam pisao. Odgovaras po formalistickom principu.

Zato stoji u Isaiji da će se držati i na Nebu, spaseni će je držati.

Kako ce drzati subotu ako "noci nece biti", kako ce odrediti kada pocinje subota, ako tamo nema zalaska sunca? Koji je dan ponedeljak, utorak, sreda... ako svetlo traje vecno a casovnik ne postoji? Da neces mozda meriti vreme mobilnim telefonom? Da te obavesti kada je proslo 6 dana po 24h? Pa li ces se trgnuti kad ti zazvoni alarm?

Totalne besmislice!

Ovo obavezno dajem na grupi. Vidi se da subotu shvataš po slovu, a ne po smislu, ako nema dana i noći onda nema ni vremena, onda po tebi nema ni subote.

Sebe daj na grupu, te besmislice sto pises ovde, daj i tamo! Ako je dan vecan, onda je i subota vecna, ili je mozda vecan ponedeljak??? Ako ne postoji nacin da se odredi pocetak i kraj dana, kako ces ti meriti vreme? Hoces li poneti mobilni telefon na nebo, naviti alarm da te obavesti kad pocinje subota za 6 dana po 24 sata? I opet to ne bi bilo realno vreme nego izmisljeno, jer u vecnosti ne postoji protok vremena! Ne znas ni sta znaci vecnost!

Puno materijala za grupu.

I ovo tvoje je, materijal bas..

Onda je tu simbolično i spasenje i vječnost, po tebi.

Svaka pripovetka sadrzi izmisljene elemente, ali ima i poruku koja je istinita. Dakle, besmislice pises, nije sve u prici simbolicno.

Vidi se subotu shvataš 6 dana griješi, a 7. dan nemoj.

nevjerovatno bezumlje.

Videli smo gore da je ovo tvoje shvatanje. Ti si napisao - "6 dana gresi a 7. nemoj", to je tvoj formalizam, to nisu moje reci.

Isus je coveka oslobodio od ropstva grehu i to je sam rekao farisejima: "Svaki koji cini greh rob je grehu, ako vas dakle Sin oslobodi zaista cete biti slobodni". Kao sto su jevreji robovali u egiptu tako i mi robujemo grehu, a oslobodjenje od greha je kroz Hristovu zrtvu. Dakle ima veze sa zrtvom. A ako to ne razumes, ti si onda formalista! Subota je proslava tog oslobodjenja (oslobodjenja od ropstva grehu)! I predstavlja odmor u Hristu, pocinak u njemu. To je i smisao 3. i 4. poglavlja jevrejima, Pavle nas poziva da udjemo u taj mir (odmor) da pocinemo u Hristu! Pocivamo od svojih dela kao i Bog od svojih, mi ne mozemo dakle svojim delima spasiti sebe, ali je Bog zavrisio taj posao umesto nas i on pociva u nama!

Ali, sto ja tebi ovo pisem? Ti neces prihvatiti i shvatiti ni ako ti neko nacrta. Ne zato sto ne mozes shvatiti, vec zato sto ne zelis!

On ima početak u Bogu koji ga je iznedrio iz svog sopstvenog bica.

Znam ja odakle ti ovo, ali si skrenuo od istine, od adventistickog ucenja.. Kako mozes ovako pisati, a znam da nisi proverio to sto pises, vec si poverovao iz prve..

Takodje je pogresno i ucenje crkava koje veruju da je Isus nestvoreni Bog koji je bio zajedno sa Ocem na nebu kroz citavo proslo vreme vecnosti.

Onda je i adventisticko ucenje pogresno jer crkva veruje isto!

Da li si od branitelja adventizma, postao njegov progonitelj? Sada tvrdis da crkva uci lazi?

vi koje osjeni duh bogohulnice, kradljivice i lažljivice St. Ellen White, dođete na kraju na ovakva antikristovska nadahnuća i postanete najstrašniji bogohulitelji

Laz je zavodljiva i slatka.. djavo je tako prevario Evu u roku od "odmah", pa je uzbrala rod.. Tako i oni koje obmane djavo, odmah poveruju laz. Da im kazes istinu, nju ce tesko primiti, jer istina je teska i bolna...

Samo sam prihvatio ucenje biblije, i pionira Adventizma, i nista vise.

Laodikeja i ja sam to prihvatio ranije. Veruj mi da je laz! Vrati se u svoju crkvu, ovo je ucenje mesavina Jehovinih Svedoka i adventizma. U pitanju su varalice. Da ne pricam o tome da se ne slaze ni s biblijom. Izmisljaju nekakve crkvene oce koji su rekli nesto sto nisu. Kako tako brzo padas? Prihvatio si nesto sto na prvo slusanje deluje logicno ali nije.. Nemoj biti naivan.. EGW u to nikada nije ni verovala zvanicno - bila je uzdrzana! Adventisticka crkva tek kasnije formulise verovanje.. Sad ces se jos sloziti sa Slapom da je EGW odbacivala Trojstvo, a nije nego nisu u to vreme imali definiciju Bozanstva, jos uvek su lutali, pa je svako o tome pisao kako on misli. Upravo Slap vam svo vreme i citira te stihove sto Kainosovi adventisti daju, to je iz vremena dok jos adventisti nisu imali zaokruzenu dogmu.

Ja ću te ovdje samo upozoriti, jer braća ti subotari to sigurno neće, da si ti prije pola sata, 'crno na bijelo', odbacio sadašnje vjerovanje crkve adventista sedmog dana. Jer, crkva ASD, za razliku od ovoga što si ti gore deklarirao, vjeruje ovako

Upravo tako, on je ovim odbacio ucenje adventisticke crkve i proglasio je "laznom i otpalom crkvom".

Mnogo se ti sekiraš za Laodikeju. A kako god verovao po ovom pitanju ti si ga kritikovao. Samo je tebi čudno da neko može da promeni stav osvedočen kroz svoje lično istraživanje. Naravno, tebi je to čudno jer ga sam nemaš niti te zanima da istražuješ.

A jel ovo sto je Laodikeja "poverovao" istina?

Prvi pogrešan korak koji praviš je tvoje predubeđenje o nekome ili nečemu. Kada bi svoj um otvorio drugačije bi rezonovao.

Treba biti otvoren? Ali pitanje je prema kome? Ako je prema Bogu, ovo od Boga ne dolazi! Ako je Laodikeja okrenut prema Bogu, to ce ubrzo i shvatiti kao i ja sto sam...

Ne smes biti otvoren prema neprijatelju i dopustiti mu da on ubacuje ideje..

Trebalo mi je nekoliko nedelja da shvatim da sam prevaren, videcemo koliko ce njemu trebati..
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.400
A jel ovo sto je Laodikeja "poverovao" istina

Ja lično imam malo drugačije shvatanje i od Laodikeje, već pisah o tome, ali ja neću i ne mogu suditi ničije shvatanju Hristove prirode jer i ja i dalje temu razumevam istražujući je i ono što postepeno otkrivam o tome otvorenim umom.

Laodikeja je otvorio svoj um da istaži ovu temu bez predrasuda, onako kako sada razume što je pohvalno.

No, sama forma ispovedanja prirode Hristove ne spasava po sebi već život preobražen po volji Božjoj. Promena srca i karaktera treba da bude ono što je centralna pouka. Bez toga nema spasenja. Popušta se grehu, telesnim porivima na svakom koraku. Odatle je došla korona kao opomena između ostalog.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.357
Laodikeja je otvorio svoj um da istaži ovu temu bez predrasuda, onako kako sada razume što je pohvalno.

U jednoj rečenici dvije velike laži. Prva laž - Laodikeja nije otvorio svoj um, nego ga je eutanazirao (ubio) "duhom pionira orgijaša". Druga laž - Laodikeja temu nije istraživao "bez predrasuda" i iščitavajući Sveto pismo, dapače, istraživao ju je "pod narkozom duha proroštva" iščitavajući tekst jednog drugog pionira orgijaša - Jamesa White-a. Sam Laodikeja je ostavio dokaz izvora svoje zatrovanosti, evo ga dolje.

img_20230201_114732-jpg.158380
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.400
U jednoj rečenici dvije velike laži. Prva laž - Laodikeja nije otvorio svoj um, nego ga je eutanazirao (ubio) "duhom pionira orgijaša". Druga laž - Laodikeja temu nije istraživao "bez predrasuda" i iščitavajući Sveto pismo, dapače, istraživao ju je "pod narkozom duha proroštva" iščitavajući tekst jednog drugog pionira orgijaša - Jamesa White-a. Sam Laodikeja je ostavio dokaz izvora svoje zatrovanosti, evo ga dolje.

img_20230201_114732-jpg.158380

Naravno, i to je sasvim normalno da traži i istražuje šta su drugi pisali o tome i sagledavajući sa aspekta Pisma je li to tako.

Ne smemo biti tutori nečije savesti. Nikada.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.357
Naravno, i to je sasvim normalno da traži i istražuje šta su drugi pisali o tome i sagledavajući sa aspekta Pisma je li to tako.

Smije on, a i ti, đavla konzultirati, ja sam samo opovrgnuo da je Laodikeja nešto istraživao "otvorenog uma", i dokazao da mu je um bio osjenjen duhom "pionira orgijaša Jamesa White-a".

Ne smemo biti tutori nečije savesti. Nikada.

Rekoh, nisam ono napisao da bih nekome bio tutor, nego samo zbog iznošenja očitih činjenica. Sam Laodikeja je ostavio dokaz o tome.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.357
Zdravko Vučinić: U ovom serijalu koji sam postavio on dokazuje da je takozvana OMEGA JERES koju je najavljivala Elen Vajt ustvari ništa drugo nego TROJSTVO u koje nijesu vjerovali pioniri Adventnog pokreta i osnivači te crkve.
Iz ovog serijala sam, između ostalog, samo potvrdio ono što sam već znao - da je Adventistička crkva odavno pala, a formalo i suštinski kada je izglasala zvanično vavilonsku doktrinu o trojstvu. Još od vremena Elen Vajt, a naročito nakon njene smrti, vođe crkve su počele da iskrivljuju istinu i postepeno uvlačili, između ostalog, i Trojstvo kao sotonin pečat obožavanja.


Ponovo pitam subotare na ovom forumu - zašto ne napustite, kako ovaj gore dokaza, babilonsku bludnicu crkvu adventista sedmog dana???
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire.
Pioniri nisu ucili trojstvo.

A sto se tice ostalog - mislim da se vi kao i ostali - suvise bavite temom kojom se ne treba uopste baviti, a to je "Isusova priroda"

Jer ono na sta me je i Gospod sam uputio je to, da ta tema nije uopste bitna za spasenje.

Ono sto je sustinski bitno je to - da znamo da je on Mesija Bozji Sin spasitelj koji je dosao od Oca s neba, utelovio se u telu Marije - da bi polozio svoj zivot na krstu, i preuzeo ljudske grehe na sebe.
Da je novozavetni prvosvestenik ili posrednik u nebeskoj Svetinji nad Svetinjama, i da pravilno razumemo opravdanje verom u kome je kljuc naseg spasenja, i da delujemo u tom pravcu.

A bavljenje time da li je Isus nestvoreni Bog ili ne, iznedren od Oca..i slicno - to je sotonina zamka kojom on zeli da usmeri nasu paznju na nebitne pojedinosti, a da zakloniti sustinu vere.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.357
Mire.
Pioniri nisu ucili trojstvo.

Dakle, odbacuješ Trojstvo i postaješ otpadnik od crkve adventista sedmog dana. Nije spasonosno, ali je možda pošteno da se u otpadništvu i odbacivanju Boga Sina pridružiš braći Kainosu, tripi i Jovanu.

Jer ono na sta me je i Gospod sam uputio je to, da ta tema nije uopste bitna za spasenje.

Gospodu Bogu je važno, a još je važnije čovjeku, da zna da je Njegov Sin pravi Bog. Jer, ako Isus jest pravi Bog, onda vi koji kažete da Isus nije pravi Bog, samim time kršite 1. Božju zapovjed, jer uskraćujete klanjanje pravome Bogu. A oni koji krše 1. Božju zapovijed, ne mogu u kraljevstvo Božje, zato ćete završiti u ognju vječnom, koji je pripravljen đavlu i anđelima njegovim!
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.400
Iako spasenje ne zavisi od prihvatanja ili neprihvatanja same doktrine Hristove Božanske prirode u telu, posebno ako neko to tako razume, otpad u tom verovanju jeste u tome što to vodi ka poštovanju slika i predmeta. To su implijacije tog koncepta, koncepta "oboženja" stvarstva. Tu je zamka.

Ali naravno da većina koja prihvati i veruje ovo, ne znači da je pogrešila jer to verovanje kod onih koji poštuju II zapovest ne može izazvati takav efekat. No, ono krije opravdanje poštovanja slika i predmeta i zato je "otpad".
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.357
Onda moramo zaključiti samo jedno - da ti Zaokret ovom tvrdnjom sam za sebe trvrdiš da si pravi prorok, jer kažeš da "Svako ko govori da je bog trojstvo jeste lazan prorok"

Ti i Jehovini svedoci tvrdite da Bog nije trojedin, i to znači - da ste vi pravi proroci.

Ja kao onaj koji sam pozvan na proročku službu tvrdim - da ne samo ovo o trojedinom Bogu, već i sva druga učenja JS - nemaju veze sa učenjem biblije, već sa ljudskim masonskim doktrinama, i izvrnutim jevanđeljem.

Ovo sam citirao samo zato da svi jasno vide da je Laodikeja prihvatio masonske doktrine i izvrnuta evanđelja.

P.S. Vratio se Laodikeja u materinu kuću, bio bi red da mu braća zakolju janje i da proslave zajedno povratak izgubljenog sina.
 
Natrag
Top